دسته : نساجی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 120 KB
تعداد صفحات : 32
بازدیدها : 331
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلبخشهایی از متن:
اغلب الیاف سلو لزی و سنتیتیك به روش اكستروژن كه عبارت است از خروج با فشار یك محلول غلیظ (با غلطتی مانند عسل) از سوراخهای كوچكی به نام رشته ساز یا Spinneret تولید می گردند كه رشته های یكسره نیمه جامد پلیمری را ایجاد می كنند.
در مراحل اولیه پلیمر تشكیل دهنده الیاف به صورت جامد است كه برای اكستروژن باید مایع گردد. این كار معمولا اگر پلیمر ترموپلاستیك سنتتیك ( كه نرم بوده و با حرارت ذوب می شوند) باشد با ذوب كردن و اگر سلولوزیك غیر ترموپلاستیك باشد با حل كردن در یك حلال مناسب، انجام می پذیرد.اگر این مواد پلیمری قابلیت ذوب شدن و یا حل گشتن نداشته باشند باید به صورت شیمیایی آماده سازی شده تا فرم قابل حل شدن و یا مشتقات ترموپلاستیك آن بدست آید. با تكنولوژیهای جدید روشهای خاصی برای موادی كه نه ذوب شده، نه حل می شوند و نه به صورت مشتقات مناسب در می آیند ابداع شده است. برای این مواد، مقدار كمی از مولكولهای مایع مخلوط شده و واكنش می دهند تا فرآیند اكستروژن بخوبی صورت گیرد.
...
با توجه به اینكه الیاف اكریلیك زیانهای زیادی برای انسان دارد و همچنین با توجه به بالا بودن هزینه تولید آن ، مصرف این نوع الیاف در سراسر جهان با كاهش چشمگیری روبرو است. الیاف شبه اكریلیك در مقایسه با الیاف پلی استر معمولی در رنگ پذیری در دمای پائین تر و فشار معمولی نتیجه مطلوب تری را دارد و در نتیجه آلودگی رنگی كمتری را نیز ایجاد می كند قابل ذكر است كه تنوع رنگی این نوع الیاف در مقایسه با الیاف اكریلیك بیشتر است. از نظر حجمی این الیاف تفاوتی با الیاف اكریلیك ندارد و باید این نكته را مد نظر داشت كه قیمت این الیاف 65 % الیاف اكریلیك است و قابلیت رنگ پذیری بسیار خوبی دارند. نسل جدید این الیاف الیاف مركب یا چند جزئی هستند.
الیاف فوق یكی از انواع الیاف مركب است كه در سال 2001 كشف و مصرف آن توسعه یافت كه این الیاف را می توان جایگزین الیاف اكریلیك كرد. تفاوت این الیاف با سایر الیاف در خواص و ویژگی آن به ویژه در سطح الیاف است. روی الیاف تعداد بسیار زیادی پرز وجود دارد كه قابلیت نفوذ هوا را بیشتر كرده ( قابل ذكر است كه سایر الیاف نمی توانند با این نوع الیاف مورد مقایسه قرار بگیرند) الیاف مذكور خصوصیات بسیار نزدیكی به پوست انسان داشته و می تواند در پوشاك ، پتو، فرش ، البسه كشباف و البسه پشمی ، الیاف مصنوعی ، خز و … مورد استفاده قرار گیرد.
...
ماده تشکیل دهنده الیاف به صورت مایعی است که میتواند انحلال یک ماده جامد در حلال یا مذاب یک پلیمر باشد که از سوراخ های یک رشته ساز که مشابه دوش حمام است با فشار ثابت عبور داده میشود. پس از خروج رشته های بسیار ریز الیاف از سوراخ ها مرحله انعقاد است که الیاف به حالت جامد در می آیند. این مرحله اساس کار روش های فوق را تشکیل می دهد.
در خشک ریسی و تر ریسی ماده جامدی در حلال حل شده که یا توسط دمش هوای گرم تبخیر میشود یا در آب از ماده اصلی جدا میشود که در صورت استفاده از ماده تبخیر شدنی از خشک ریسی و در صورت سنگین بودن حلال از روش های تر ریسی استفاده میکنیم.
منبع دارد.
خرید و دانلود آنی فایل