تحقیق نقش خانواده بعنوان یك نظام اجتماعی در جامعه امروزی

تحقیق نقش خانواده بعنوان یك نظام اجتماعی در جامعه امروزی تحقیق نقش خانواده بعنوان یك نظام اجتماعی در جامعه امروزی

دسته : جامعه شناسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 38 KB

تعداد صفحات : 73

بازدیدها : 385

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 6500 تومان

خرید این فایل

تحقیق نقش خانواده بعنوان یك نظام اجتماعی در جامعه امروزی

نقش خانواده بعنوان یك نظام اجتماعی در جامعه امروزی

بخشهایی از متن:

«ویلیام جی. گود» بر این نكته اصرار دارد كه افراد ممكن است در جامعه به گونه‌ای از وظایف خود شانه خالی كرده یا نقش خود را به سایرین محول نمایند، اما وظایف خانوادگی را نمی‌توان به دیگران سپرد، زیرا تعهدات دیگری در قبال تقاضای خانواده پیش می‌آید. خانواده كه در حفظ آداب  و سنن فرهنگی و انتقال آن به نسلهای آینده دارد، فرهنگ را زنده نگه می‌دارد. بنابراین خانواده را از پاره‌ای جهات می توان نماینده جامعه دانست و ناتوانی خانواده در اجرای كامل كاركردهایش گویای این واقعیت است كه جامعه نیز به هدفهای خود نخواهد رسید، زیرا هر جامعه‌ای كوشش دارد تا نسلهایی بالنده و متفكر در خود پرورش دهد و هستة این بالندگی در دورن خانواده شكوفا می‌شود. (گود، 1352: ص 22).

عناصر اصلی خانواده هم مسؤول جامعه پذیی فرزندان هستند و هم باید در خارج از خانواده بر آنها نظارت داشته باشند. روابط ناشی از نقش نه تنها در موارد مشخص نظیر فوت یا گرفتاری و مسایل یكی از آنها تغییر می كند، بلكه در سراسر دوران زندگی خانوادگی ادامه می‌یابد. در همان جوامع گوناگون تشابهات بسیاری در مورد نقشها و وظیف به ویژه اموری كه تمایزی بین رفتار زنانه و مردانه است وجود دارد. به طور كلی وضعیت خانوده، زن و شوهری  و نقش همسر در خانوده با تكالیف و وظایف آنها در خانواده، جامعه بزرگتر مشخص شده است. با مشخص كردن كار برای مرد خارج از خانواده، جامعه اصلی تقسیم كار را در درون خانواده معین می‌كند. در بین رفتارهای كلی والدین نسبت به فرزندان، ترك فرزندان عامل مهمی در عدم سازگاری و وابستگی شدید آنها به بزرگتران و همچنین عدم اعتماد در روابط با دیگران به شمار می‌رود. ...

...

خانواده به عنوان یك نظام اجتماعی

با توجه به تعریف و مفهومی كه از نظام اجتماعی به دست آمد، خانواده را نیز می‌توان به عنوان نظام كنشهای گوناگون و مشخص شده‌ای پنداشت كه در درون نظام نقشهای تعیین شده سازمان یافته است.

نظام خانواده از طریق ارزشها و هنجارهای اجتماعی به نظام كلی جامعه مربوط می‌شود و در حقیقت نظام جامعه همواره به عنوان گروه مرجعی برای خانواده عمل می‌كند.

با این ترتیب، می توان گفت كه كنش اعضای خانواده در چارچوب نظام هنجارها و ارزشهای اجتماعی صورت می‌گیرد، ولی دارای ویژگی ‌ارادی بودن نیز هست. این كنشها در قالب هنجارها و ارزشهای اجتماعی دارای نظام می‌شوند و به عبارتی هنجارهای اجتماعی چگونگی، و نحوة كنش اعضای خانواده را شكل داده آن را هدایت می‌كند . اینكه اعضای خانواده را ارادی ذكر كردیم بدین معناست كه هر یك از عناصر تشكیل دهنده این نظام ممكن است به دو گونه متضاد، نقشهای خود را ایفا كنند یا در جهت نظام ارزشها و هنجارها یا در خلاف این جهت، هنگامی كه در درون یك نهاد اجتماعی یا یك جامعه، نظام ارزشها و این انتظارات، تا حدودی معیارها را برای او تعیین می‌كند كه انتظارات از نقش پدر بودن است. از طرفی هم از دید همان پدر، مجموعه‌ای توقعات مربوط به بروز بازتابهای احتمالی دیگران وجود دارد كه تكالیف یا الزامات نامیده می‌شود كه ممكن است خوشایند یا نامناسب باشند، مثبت باشند یا منفی. پس رابطه میان انتظارات از نقش «پدر بودن» و «الزامات و تكالیف، یك رابطه دو طرفه است. آنچه را كه پدر الزامات و تكالیف خویش می‌داند، از دید همسر و فرزندان و نظام هنجارهای جامعه، انتظارات از نقش است. بنابراین می‌توان پنداشت كه یك نقش، قسمتی از كل نظام جهت‌گیری عضو خانواده است كه با گروهی از معیارها كه حاكم بر كنشهای متقابل سایر اعضای خانواده است، وحدت و یگانگی یافته است. ...

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید