دسته : برق ،الکترونیک و مخابرات
فرمت فایل : word
حجم فایل : 3578 KB
تعداد صفحات : 88
بازدیدها : 245
برچسبها : پروژه برق درب هوشمند AVR میکروکنترلر AVR
مبلغ : 8800 تومان
خرید این فایلپایان نامه جهت اخذ درجه کاردانی در رشته برق - الکترونیک عنوان : ساخت درب هوشمند با AVR
چکیده :
امروزه تکنولوژی الکترونیک در تمام قسمت های زندگی بشر نقش دارد به طوری که اگر آن را از زندگی حذف کنیم دچار مشکلات فراوانی می شویم. مدار مورد بررسی در این پایان نامه قسمت کنترل و فرمان یک درب هوشمند است. این مدار از دو سنسور گیرنده و فرستنده مادون قرمز، یک آی سی و مدارات تولید پالس تشکیل شده است. نحوه کار مدار به این شکل است که یک مدار آستابل که از یک آی سی تایمر 555 ساخته شده است پالس هایی را با فرکانس قابل تنظیم به مدار فرستنده مادون قرمز می فرستد. و فرستنده نیز امواج مادون قرمز را تا فاصله ای خاص می فرستد که به محض برخورد با مانع امواج مادون قرمز برگشت می کند و گیرنده آن را دریافت می کند. لازم به ذکر است که فرکانس این امواج ارسالی به وسیله فرستنده باید با فرکانس گیرنده همسان باشد تا از فیلتر داخلی گیرنده عبور کند. در غیر این صورت به وسیله ی گیرنده قابل دریافت نیست.
زبانهای سطح بالا یا همان (HIGH LEVEL LANGUAGES) HLL به سرعت در حال تبدیل شدن به زبان برنامه نویسی استاندارد برای میکروکنترلرها (MCU) حتی برای میکروهای 8 بیتی کوچک هستند. زبان برنامه نویسی BASIC و C بیشترین استفاده را در برنامه نویسی میکروها دارند، ولی در اکثر کاربردها کدهای بیشتری را نسبت به زبان برنامه نویسی اسمبلی تولید می کنند.
ATMEL ایجاد تحولی در معماری، جهت کاهش کد به مقدار مینیمم را درک کرد که نتیجه این تحول میکروکنترلرهای AVR هستند که علاوه بر کاهش و بهینه سازی مقدار کدها به طور واقع عملیات را تنها در یک کلاک سیکل توسط معماری (REDUCED RISC INSTRUCTION SET COMPUTER) انجام می دهند و از 32 رجیستر همه منظوره (ACCUMULATORS) استفاده می کنند که باعث شده 4 تا 12 بار سریعتر از میکروهای مورد استفاده کنونی باشند.
تکنولوژی حافظه کم مصرف غیر فرار شرکت ATMEL برای برنامه ریزی AVR ها مورد استفاده قرار گرفته است در نتیجه حافظه های FLASH و EEPROM در داخل مدار قابل برنامه ریزی (ISP) هستند. میکروکنترلرهای اولیه AVR دارای 1،2و 8 کیلوبایت حافظه FLASH و به صورت کلمات 16 بیتی سازماندهی شده بودند.
AVR ها به عنوان میکروهای RISC با دستورات فراوان طراحی شده اند که باعث می شود حجم کد تولید شده کم و سرعت بالاتری به دست آید.
مدار شکل زیر یک مدار فرستنده گیرنده است که پس از دریافت امواج مادون قرمز LED روشن شده و پس از 10 ثانیه روشن ماندن در صورت نبود مانع خاموش می شود.
در این مدار آی سی 555 همراه خازن و یک مقاومت و پتانسیومتر تشکیل یک مدار آستابل را می دهند. این مدار آستابل دارای پالس قابل تنظیم می باشد. زیرا گیرنده های ترانزیستوری دارای فیلتر داخلی می باشند. به این معنی که فقط فرکانس های خاصی را که به وسیله ی کارخانه مشخص شده دریافت می کنند. بنابراین برای اینکه گیرنده قادر به دریافت امواج باشد لازم است که مدار آستابل را به وسیله اسیلوسکوپ تنظیم کرده و بعد از ساختن پالس با فرکانس مورد نظر آن را به مدار فرستنده می دهیم.
در این مدار فرستنده مانند یک دیود نورانی است. ...
چکیده
تاریخچه و مقدمه
انواع میکروپروسسورها
مقدمه
مختصری راجع به AVR
خصوصیات Atmega16
ترکیب پایه ها
فیوز بیت ها
پورت B
پورت C
پورت D
شماتیک آی سی
مادون قرمز
شناسایی وتست فرستنده
فرستنده مادون قرمز
اتصال فرستنده به میکرو
گیرنده مادون قرمز
ساختار پایه ای
بلوک دباگرام داخلی
چگونگی اتصال
آی سی 555
مدار آستابل با 555
نحوه کار مدار
PCB مدار
قطعات لازم
برنامه آی سی
موارد استفاده مدار
ضمائم
منابع