پایان نامه بررسی شیوع و علل اختلالات یادگیری در دانش آموزان دوره ابتدایی

پایان نامه بررسی شیوع و علل اختلالات یادگیری در دانش آموزان دوره ابتدایی پایان نامه بررسی شیوع و علل اختلالات یادگیری در دانش آموزان دوره ابتدایی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 146 KB

تعداد صفحات : 24

بازدیدها : 468

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه بررسی شیوع و علل اختلالات یادگیری در دانش آموزان دوره ابتدایی

پایان نامه بررسی شیوع و علل اختلالات یادگیری در دانش آموزان دوره ابتدایی

تعریف وبیان مسئله

 مدتها طولانی دانش آموزانی را که در یادگیری یک یا چند درس مشکلات جدی داشتند با اصطلاحات معلول ادراکی، آسیب دیده مغزی و آسیب دیده عصبی معرفی می کردند. با توجه به یافته های جدید در مورد یادگیری در سال 1936 جمعی از متخصصین اصطلاح، ناتوانیهای یادگیری را جایگزین اصطلاحات قبل کردند از آنجا که واژه ناتوانی اصطلاحات دیگری مثل ناتوانی جسمی یا ناتوانی ذهنی را تداعی می کند یعنی ناتوانیهای که تبدیل به توانایی کامل نمی شوند، اصطلاح مایوس کننده می نماید و به نظر می رسد اگر اصطلاح اختلافات در یادگیری و (یا به نظر نگارندگان مشکلات یادگیری) به کار گرفته شود. مناسب تر باشد. (تبریزی، 9:1380)

به بسیاری از اینگونه دانش آموزان متاسفانه برچسب کردن، کم ذهن، عقب مانده و امثال آن رد می شود که هیچ کدام صحیح نیستند و با قاطعیت می توان گفت که اگر این مشکلات به موقع و به جا تشخیص داده شوند قابل درمان است؛ افرادی چون آلبرت انشیین نابغه ریاضی، توماس ادیسون مخترع و مبتکر و نابغه آمریکای- اگوست رودین مجسمه ساز بزرگ فرانسه، لئونارد و داوینچی و تبهول همگی دچار اختلالات یادگیری بودند.

بسیارند کودکانی که ظاهری طبیعی دارند. رشد جسمی و قد وزنشان حاکی از بهنجار بودن آن است هوششان کمابیش عادی است. به خوبی صحبت می کنند مانند سایر کودکان بازی می کنند و مثل همسالان خود با سایرین ارتباط برقرار می کنند در خانه نیز خود یاریهای لازم را دارند و کارهایی را که والدین به آنان واگذار می کنند به خوبی انجام می دهند و از رفتار و اخلاق عادی برخوردارند. لیکن وقتی به مدرسه می روند و می خواهند خواندن و نوشتن و حساب یادبگیرند دچار مشکلات جدی می شوند بیش از یک قرن است که متخصصان علوم تربیتی و روانشناسی و گفتار درمانی در پی تشخیص و درمان مشکلات این قبیل کودکان بوده اند. (حسینی مرویان، 83:137)

بیش از شصت تعریف برای اختلالات یادگیری وجود دارد که معروفترین آنها عبارتست از:

اختلال در یک یا چند فرآیند روانی پایه به درک یا استفاده از زبان شفاهی یا کتبی مربوط می شود و می تواند به شکل عدم توانایی کامل دگرگونی کردن، فکر کردن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن، حجمی کردن یا انجام محاسبه های ریاضی ظاهر شود. این اصطلاح شرایطی چون معلولیتهای ادراکی آسیب دیدگاههای مغزی نقص جزئی در کار مغز، رئیس لکسی یا نارساخوانی و آفازیای رشدی را در بر می گیرد از سوی دیگر، اصطلاح یاد شده آن عده را که اصولاً بواسطه معلولیتهای دیداری، شنیداری یا حرکتی همچنین عقب ماندگی ذهنی یا محرومیتهای محیطی، فرهنگی یا اقتصادی به مشکلات یادگیری دچار شده اند را شامل نمی شود.

از سال 137 از سوی وزارت آموزش و پرورش مراکز آموزشی و توانبخشی دانش آموزان دچار مشکلات ویژه یادگیری ایجاد گشت و در آن اینگونه دانش آموزان در کنار تحصیل در مدارس، عادی برای رفع مشکلات خاصی یادگیری از خدمات ویژه پاره وقت بهره مند می شوند.دانش آموزان مبتلا به نارسائیهای ویژه در یادگیری شاخه ای از کودکان استثنایی هستند که اخیراً در حیطه کودکان استثنایی قرار گرفته اند (نریمانی، 1383) اختلاف یادگیری، ابتدا در دهه 1960 به عنوان جدیدترین حوزه فرعی در مبحث کودکان استثنایی وارد شده است. با وجود این می توان آن را بزرگترین حوزه در بین این گروه از کودکان نیز به حساب آورد تقریباً نیمی از همه کودکانی که در برنامه آموزشهای ویژه از آنها ثبت نام به عمل می آید دارای اختلال یادگیری می باشند (کرک و گالاگر به نقل از جوادیان، 1380) این دسته از کودکان با اینکه هوششان پایین تر از همکلاسانشان نیست ظاهری طبیعی دارند، رشد وزن و قدشان طیعی است و مثل سایر کودکان بازی می کنند، اما در فعالیتهایی چون خواندن، نوشتن، سخن گفتن و فهم ریاضی دچار مشکل بوده و در انجام تکالیف مدرسه دچار اشکال جدی هستند (داکرل و مک شین، به نقل از احمدی و اسدی، 1376) اختلالات یادگیری اکثراً در مرحله ورود به مدرسه و بعد از آن شناخته می شوند هرچند که ممکن است نشانه هایی را در سنین قبل از دستان نیز در کودکان مشاهده کرد. اداره آموزش و پرورش ایالات متحده و قانون عمومی 476-101 (افراد مبتلا به ناتوانی های فعالیت تحصیلی) «نارسائیهای ویژه در یادگیری، را چنین تعریف می کند: اختلال  در یک یا چند فرایند اساسی روان شناختی که در فهم یا کاربرد زبان گفتاری یا نوشتاری ایجاد مشکل کرده و ممکن است به صورت توانایی ناقص در گوش دادن، فکر کردن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن، هجی کردن کلمات یا محاسبات ریاضی، ظاهر گردد.

فهرست مطالب

تعریف وبیان مسئله. 4

اهداف تحقیق. 17

روشناسی انجام تحقیق. 18

3-8- تعریف متغیرها 20

بیش فعالی.. 21

حواس پرتی.. 22


خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید